Hvor kan jeg finne gratis bilder på nett?

Finneren er vinneren! Du trodde kanskje du bare kunne gjøre et søk på Google og finne bilder? Det kan fort bli kostbart. Hvis du blir tatt for å bruke andres bilder uten lov kan du regne med en regning fra 10.000,- og oppover.

Photographer
Creative Commons bilder kan være gratis å bruke. Dette bildet kostet penger.

Bildebanker med gratis bilder

Det er greit å vite at selv om bildene er merket med at de er gratis og kan brukes uten kreditering betyr det ikke alltid at du kan gjøre hva som helst. Dersom bildet er merket med «Edotorial use» kan det vanligvis kun brukes redaksjonelt og ikke til markedsføring.

Bildebanker med betalte bilder

Hvis du er villig til å betale litt for bildene vil du straks finne ut at det vil gi deg tilgang til et betydelig antall flere bilder. Prisene vil variere fra ca. 100,- kroner og oppover. Noen bilder kommer med bruksbegrensninger. Hvis du melder deg inn som kunde uten å tegne abonnement er det også noen av de betalte bildebankene som tilbyr gratis bilder.

Abonnere på bilder

Bruker du mye bilder kan det lønne seg å abonnere på bilder. Noen tjenester gir deg kreditt hver måned til bilder som du kan laste ned bilder til eget bruk når du trenger, mens andre tjenester gir deg ubegrenset nedlasting til eget bruk og bruk på klientarbeid.

Bruke egne bilder eller fotograf

Husk at du også kan ta bilder selv eller støtte din lokale fotograf. Bilder med deg selv, dine produkter, prosjekter, tjenester eller kunder er mer troverdige og kan gi deg flere kunder.