Hvor kan jeg registrere et domenenavn?

Norid er registerenheten for de norske toppdomenet .no. Du kan ikke registrere domene direkte hos Norid, men må gå gjennom en av de tilknyttede registrarene.

Her kan du registrere domene

Hvem kan registrere domenenavn?

  • COM, NET og ORG og mange andre domener kan registreres av hvem som helst.
  • No-domener har noen begrensninger. Hvis du har registrert et selskap i Brønnøysundregistrene kan du registrere inntil 100 no-domenenavn.
  • Hvis du ikke har et selskap men har norskt statsborgerskap kan du registrere inntil 5 no-domenenavn hvis du genererer en PID (Personlig ID) hos Norid.

Steg for steg registrering av domenenavn hos Domeneshop

Hva bør du tenke på før du registrerer domenenavn

  • Velg et domenenavn som gjenspeiler navnet på firmaet ditt.
  • Unngå ÆØÅ i domenenavndet og registrerer eventuelt med og uten ÆØÅ dersom det inngår i firmanavnet ditt. Selv om det kan fungere greit i domenet er det mindre gunstig å bruke i sammenheng med e-post. Ønsker du for eksempel domenet båt.com bør du også vurdere å ta baat.com og bat.com dersom disse er ledige.
  • Ikke registrer registrerte varmemerker som domener. Det kan gi deg alvorlige konsekvenser. I beste fall blir du fratatt domenet. Søk i Patentstyret sin database før du registrerer domenet.
Working on laptop
Et godt domenenavn kan bety flere kunder.

Toppdomener

Å finne ledig domenenavn kan være et lottospill. Hvis domenet du ønsker er opptatt kan du forsøke å kontakte eieren. Du kan også finne steder på nettet hvor gode domenenavn selges.

Hvem eier domenet?