Beskytt dine kontoer på nett med totrinns­verifisering

Er du redd for at noen andre har tilgang til dine tjenester på nett? Ønsker du å beskytte din Facebook-konto mot hacking? Med totrinnsverifisering kan du enkelt beskytte de fleste av dine kontoer på nett.

Dette er ikke noe nytt for deg. Du bruker allerede totrinnsverifisering når du logger deg inn på offentlige tjenester eller i banken din.

Two-step authentication and verification online account login co
Totrinnsverifisering gjør det nesten umulig for andre å misbruke dine tjenester.

Totrinnsverifisering settes ofte opp med en elller flere av følgende metoder:

  • Autentiseringskoder som du tar vare på og bruker ved pålogging.
  • SMS som du mottar på din mobil ved pålogging.
  • Autentiseringsapp som genererer unike koder du bruker ved pålogging.
  • BankID Mobil, App eller kodebrikke.

Husk å ta godt vare på kodene. Hvis de blir borte kan det være tidkrevende og vanskelig å få tilgang til dine kontoer igjen. Hvis du bruker autentiseringskoder eller autentiseringsapp er det lurt å ta å lagre en sikkerhetskopi av alle kodene dine.

Har du mistet koder og tilgang til en konto?

Ikke fortvil om du skulle miste tilgangen. Ta snarest kontakt med support for den akutelle tjenesten så vil de hjelpe deg med å slå av totrinnsverifisering slik at du kan aktivere den på nytt.

Vær forberedt på at du må fremvise dokumentasjon som kvitteringer, legitimasjon, sertifikat eller annen identifikasjon. Du må påregne at det kan ta flere dager før du har gjenopprettet tilgang til kontoen din.

Eksempler på tjenester som tilbyr totrinnsverifisering:

Vil du lære mer om sikkerhet på nett, anbefaler vi deg å sjekke ut Nettvett. Der finner du flere gode tips til hvordan du kan bli tryggere på nett.